NEWS

EXCLUSIVE OFFER:

APARTMENT-BUSINESS BUILDING ON THE STR. "NOVOPLANIRANA" NO.NN, MUNICIPALITY OF KARPOSH
(NEAR THE HIGHSCHOOL NOVA)
B + 8 + AFOHSAS 18001:2007 : AK Invest d.o.o., Tetovo:

Preduzeće "AK Invest" doo sa sedištem u Tetovu započelo je proces implementacije Sistema menadžmenta zaštite zdravlja i bezbednosti na radu prema zahtevima standarda OHSAS 18001:2007, koju sprovodi kompanija Mobes Group sa sedištem u Novom Sadu.

Preduzeće "AK Invest" doo uvođenjem OHSAS-a pokazuje brigu za zdravlje svojih zaposlenih i povećava bezbednost na radu, kako bi se smanjile povrede na gradilištima i povećalo zadovoljstvo zaposlenih radnika. Na osnovu toga, "AK Invest" doo povećava produktivnost zaposlenih i kvalitet svojih usluga, čime se poboljšava ugled kompanije.

AK Invest je preduzeće za proizvodnju, građevinu, trgovinu i ugostiteljske usluge. Osnovano je u junu, 2005. godine. Glavna delatnost se odnosi na oblasti gradnje, kao što su:

  • Izgradnja stambenih zgrada i javnih objekata
  • Asfaltiranje ulica, lokalnih puteva i autoputeva , mostova, vodovoda i kanalizacije, sistema za navodnjavanje

AK Invest je sinonim za ozbiljne profesionalne kompanije sa dugogodišnjim iskustvom, koja nudi sopstvena iskustva i znanja u celom regionu. Vizija i strategija za stvaranje stabilne i profitabilne kompanije potvrđeni su u početku sa realizovanim projektima i sa trajnim rastom odgovarajuće mehaničke opreme, ljudskih resursa i licenci u skladu sa svim standardima.Više o kompaniji možete videti na www.ak-invest.info.www.time.mk - „Ак-инвест“ ќе ја гради новата зграда на општината Карпош:

Градежното претпријатие „АК-Инвест“ од Тетово е фирмата која треба да ја гради новата општинска зграда во Карпош. Како што соопшти општината, на 16 јули е извршена аукција на понудите за најповолен изведувач на новиот „општински дом“ што треба да се гради на местото на старите службени бараки на булевар Партизански одреди во Карпош 3.

На тендерот што го објави општината беа доставени три понуди од „АК-Инвест“, „Гранит АД Скопје„ и „Бетон АД –Скопје“.

Според плановите на општината Карпош по завршувањето на сите подготовки, новата општинска зграда би требало да почне да се гради од средината на август годинава.www.kurir.mk - Почна изградбата на „Македонско виртуелно село“:

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, заедно со вицепремиерот Владимир Пешевски и министерот за економија Фатмир Бесими, присуствуваше на поставувањето камен-темелник на проектот „Македонско виртуелно село“..

 

 

www.bukvar.mk - „Македонско село“ ќе биде готово во октомври:

Кратовска, битолска, валандовска, беровска и уште 8 автентични куќи ќе промовираат различни региони од Македонија.

Оваа туристичка атракција нарачена Македонско село се гради непосредно пред свети Пантелејмон. Целта е да ги запознае туристите со целокупниот живот низ селата, како и со богатата македонска традиција и различни занаети.
Куќите ќе бидат изградени до октомври, а во нив ќе има ресторани со традиционална храна и соби за сместување.
Дел од туристичкиот комплекс ќе бидат и меана, музеј, амфитеатар , но и посебен стопански комплекс.
Целиот проект чини 4.5 милиони евра. Наскоро министерството ќе објави тендер преку кој ќе се бараат заинтересирани фирми кои ќе стопанисуваат со куќите.

www.telma.com.mk - МАКЕДОНСКОТО ЕТНО СЕЛО ЌЕ БИДЕ ИЗГРАДЕНО ДО ОКТОМВРИ:

Премиерот Никола Груевски и министерот за економија Ваљон Сарачини денеска го посетија комплексот „Македонско Село“ кој е во изградба, а претставува уникатно етнолошко, културолошко и туристичко претставување на Македонија преку 12 автентични куќи и дополнителни објекти од разни македонски краишта.

- Комплексот чија изградба одлично напредува, треба да биде делумно завршен до крајот на годинава, а целосно во почетокот на наредната година. „Македонско село“ ќе биде туристичка атракција не само за домашните, туку и за странските посетители, истакна премиерот Груевски.
Министерот Сарачини појасни дека комплексот ќе има 17 објекти, од кои 12 куќи што ќе ја рефлектираат културата на сите региони во Македонија.

www.kurir.mk - „Македонско село“ нова туристичка атракција:

Премиерот Никола Груевски и министерот за економија Ваљон Сарачини денеска го посетија комплексот „Македонско Село“ кој е во изградба, а претставува уникатно етнолошко, културолошко и туристичко претставување на Македонија преку 12 автентични куќи и дополнителни објекти од разни македонски краишта.

- Комплексот чија изградба одлично напредува, треба да биде делумно завршен до крајот на годинава, а целосно во почетокот на наредната година. „Македонско село“ ќе биде туристичка атракција не само за домашните, туку и за странските посетители, истакна премиерот Груевски.
Министерот Сарачини појасни дека комплексот ќе има 17 објекти, од кои 12 куќи што ќе ја рефлектираат културата на сите региони во Македонија.
Предвидена е изградба на куќи со стилски карактеристики од беровско-малешевскиот крај, делчевскиот, кратовскиот, полошкиот, прилепскиот, галичкиот и скопскиот. Дел од комплексот ќе бидат и музејот во кој ќе биде изложено дел од етнолошкото наследство на Македонија, амфитеатар, традиционален ан, воденица, валалница, трло, штала и рибник, сите во стар традиционален стил.